Hartelijk dank!

De bidkapel, een absolute must see
De laatvijftiende-eeuwse bidkapel met haar zeldzame interieur verbindt het Gruuthusepaleis met de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De kapel was de private devotieplek van Lodewijk van Gruuthuse en spreekt tot ieders verbeelding. Hier waan je je in de late middeleeuwen en kijk je ongestoord uit op het prachtig gerenoveerde koor van de kerk.

Na een jarenlange restauratie opent het Gruuthusemuseum in 2018 opnieuw zijn deuren.

Helaas dreigt de bidkapel ontoegankelijk te blijven. Het maximale subsidiepercentage voor restauraties is immers bereikt. Om ook de bidkapel volledig te kunnen afwerken tegen de heropening, zou een nieuw subsidiedossier ingediend moeten worden. Het project komt zo op een jarenlange wachtlijst terecht. 

Om dan toch de bidkapel tijdig te laten restaureren lanceerde VSMB een “crowdfunding”- campagne TOON JE GRUUT HART.

Dankzij de steun van zovelen werd het beoogde resultaat sneller dan verwacht bereikt. Velen deden een gift op onze projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting. Anderen kochten ons exclusief “Brugge Tripel Prestige Limited Edition Lodewijk van Gruuthuse”-bier waarbij de winst integraal naar het project bidkapel gaat. Maar ook de Brouwerij Palm, de Nationale Loterij en zovele anderen zoals de groep net afgestudeerde stadsgidsen hebben ons met een GRUUT HART ondersteund.

Na 6 maand werd de campagne dan ook op 2 mei 2017 afgesloten.

Klik hier voor de persmap die op 2 mei overhandigd werd.
Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.
Foto's © Sarah Bauwens - communicatie Musea Brugge